Hyresrätt

Hyresrätter i Göteborg

Göteborg är Sveriges andra största stad med en halv miljon invånare och här finns flera av Sveriges största arbetsgivare. Göteborg är navet för svensk bilindustri, forskning inom medicin och en av Europas största hamnar.
    Staden Göteborg är mångskiftande. I centrum trängs affärsstråk och kontor, i västra Göteborg finns Saltholmen och skärgården, i Slottsskogen strax nedanför Sahlgrenska Sjukhuset finns Göteborgs motsvarighet till Central Park.
    Göteborg är även en av Europas största konferensstäder och utanför nöjesparken Liseberg finns skyskrapshotellen Gothia Towers.
    På grund av sin mångfald och många jobbtillfällen inom olika branscher är söktrycket på bostäder i Göteborg mycket högt.

Akelius
Akelius har ett fåtal lägenheter i Göteborg men ett större antal lägenheter i Mölndal och Partille. Totalt i Göteborgsområdet har Akelius kring 1 000 lägenheter. Förtur till lägenheter ges om du blir sparkund hos Akelius.

Boplats Göteborg
Portal för hyresrätter i Göteborg. Flera bostadsbolag lägger in lägenhetsannonser dagligen. Högt söktryck på de lediga lägenheter som publiceras varje dag.

Alingsåshem
Kommunalt bolag som hyr ut lägenheter i Alingsås.

Bostads Poseidon
Har över 20.000 lägenheter i Göteborg och dubbelt så många hyresgäster. En av Göteborgs största uthyrare av hyresrätter.

Bostadsbolaget
Kommunägt bolag. Ungefär lika många lägenheter som Poseidon. Denna fastighetsägare publicerar sina lediga lägenheter i Göteborg via BoPlats.

Familjebostäder i Göteborg
Helägt av Göteborgs Stad. Har cirka 18.000 bostadslägenheter i Göteborg.

Förbo
Bostadsföretag som ägs av Göteborgs kranskommuner. Hyr ut flera tusen lägenheter i kranskommunerna.

Mölndals bostäder
Kommunalt bolag som förvaltar hyresrätter i Mölndal.

Stena Fastigheter
En av Sveriges största privata fastighetsägare, ingår i Stenasfären. Har ett stort antal hyresrätter i Göteborg.

Wallenstam
Fastighetsbolag i Göteborg som hyr ut lägenheter.

Bostad Göteborg
Webbaserad kostnadsfri guide till Göteborgs 40 största hyresvärdar och kontaktuppgifter till dessa.