Hyresrätt

Lägenhet Västerås - för dig som söker bostad

Söker du bostad i Västerås? Nedan presenteras hyresvärdar i Västerås. Listan är baserad på de största bostadsföretagen i Västerås, alltså de bolag som hyr ut flest lägenheter och hyresrätter i Västerås. Ansöker om bostad gör du i de flesta fall direkt på respektive företags hemsida. En del av bostadsföretagen går efter ett kösystem där den sökande som stått längst i bostadskön först tilldelas bostad. Som lägenhetssökande i Västerås lönar det sig sålunda att i god tid ansöka om bostad och anmäla sig som bostadssökande.
    Västerås - eller Mälarstaden i folkmun - är Sveriges femte största stad och centrala Västerås ligger bara ett stenkast från vackra Mälaren. I staden finns Sveriges kanske största småbåtshamn och vackra lägenheter mot Mälarens strand. Goda kommunikationer i alla riktningar präglar Västerås som genom järnvägen har nära till både Stockholm och Örebro. Nedan listan Västerås större hyresvärdar. Genom att klicka på respektive bostadsbolag får du upp information kring antal bostäder och områden samt hur du ansöker om lägenhet. Totalt i Västerås finns cirka 24 000 hyreslägenheter.

Akelius
Akelius är Sveriges största privata hyresvärd och har i Västerås över 1 000 hyresrätter. Hos Akelius kan du gå före i bostadskön genom att öppna ett sparkonto från 100 kr. På så sätt får du förtur till lediga lägenheter.

Bostads AB Mimer
Mimers Bostad är Västerås största uthyrare av bostäder. Med ungefär 11 600 lägenheter äger man nästan varannan hyresbostad i Västerås. Bolaget ägs av Västerås stad.

Bostjärnan
Ett privatägt familjeföretag med fokus på bostadsfastigheter i Västerås där man förvaltar 1 100 lägenheter.

Ikano Bostad
Ikano Bostad är ett bostadsbolag med kopplingar till IKEA. Man förvaltar nästan hela 900 bostäder i Västerås och är därmed en av de större privata aköterna på bostadsmarknaden i Västerås.

Aroseken
Aroseken är en stiftelse som förvaltar bostäder i Västerås och idag har man cirka 800 hyresrätter.